Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elárulta: ez Nagy Melanie családjának kedvenc receptje

default user icon
MME
Családi összejövetelekről és ehhez fűződő receptekről beszélgettünk a Troll a konyhában című kulináris krimi kapcsán Nagy Melanie-val, aki elárulta tárkonyos borjúraguleves receptjét is.

Miért különleges számodra ez a recept?

A tárkonyos borjúraguleves cipóban a nagycsaládi összejövetelek középpontja nálunk. Amikor együtt összeülünk, születésnapra vagy más ünneplés alkalmából, akkor általában ez szokott az asztalra kerülni. Mindig a családom jut az eszembe erről az ételről, ezért már a gondolata is felmelegít.

Kihívásnak érzed elkészíteni?

A leveseket viszonylag könnyű elkészíteni, így nem sorolnám a kihívások közé. Kevés munkával is csodálatos lesz a végeredmény. Biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, és többször is szednek belőle.

Milyen gyakran készíted el ezt a receptet?

Inkább különleges alkalmakra készítem, havonta egyszer, néha kétszer fogyasztjuk a családban. Mindig ezt kérik, ha összeül a család és ünneplünk.

Volt olyan háztartási gép a Troll a konyhában forgatásán, amit szívesen hazavittél volna?

A Thermomixerrel a leveseket könnyen meg lehetett főzni, pürésíteni, nagy segítségemre volt. Szívesen látnám most a konyhámban, megkönnyítené a dolgom.

Tárkonyos borjúraguleves cipóban

Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
30 dkg borjúhús (comb, lapocka)
3 szál sárgarépa
1 fehérrépa
1 db kis karalábé
1/2 db zeller
1 ek liszt

bors
1 db citrom
10 dkg zöldborsó
15 dkg tejszín
friss tárkony
1 db cipó
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és vajon megdiszteljük.

3. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.

4. A karikákra és kockákra vágott zöldségeket- a borsó és a citrom kivételével- a húshoz adjuk, és együtt pároljuk tovább.

5. Mielőtt felöntjük vízzel, egy evőkanál liszttel megszórjuk, fűszerezzük és főzzük. A húsnak meg kell puhulnia!

6. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a citrom levét, a zöldborsót, a tejszínt és a tárkonyt, és készre főzzük.

7. Levágjuk a cipó tetejét, kiszedtük a belsejét, egy kevés fokhagymás vajjal megkenjük, és tálalás előtt néhány percre a sütőben megpirítjuk. Ebben tálaljuk a levest. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss