Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Naan kenyér paradicsomchutneyval

120 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A naan kenyérhez:
  • 1 evőkanál élesztő (száraz)
  • 2 kávéskanál cukor
  • 190 ml víz (langyos)
  • 34 dkg liszt (sima vagy teljes kiőrlésű)
  • 3 evőkanál joghurt (natúr növényi)
  • 2,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • A chutneyhoz:
  • 5 db paradicsom (felaprított)
  • 2 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokmagyma
  • 2 cm gyömbér (reszelt)
  • 1/4 kávéskanál kardamom (őrölt)
  • 1 dl vörösborecet
  • 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
  • 2 db chilipaprika (piros, felaprítva)

Elkészítés

1.

A cukrot és az élesztőt alaposan összekeverjük a vízzel, majd fél óráig állni hagyjuk.

2.

Hozzáadjuk a lisztet, a joghurtot, az olívaolajat és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát egy légmentesen záródó dobozba zárjuk, és két óráig állni hagyjuk.

3.

Ezt követően egy lisztes deszkára helyezzük, majd kisebb darabokat szaggatunk belőle, és sodrófával kinyújtjuk őket. Fontos, hogy a lehető legvékonyabb legyen!

4.

Legvégül az így kapott tésztákat mindkét oldalán jól átsütjük egy tapadásmentes, forró serpenyőben.

5.

A felkockázott lila hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a paradicsomot és az többi hozzávalót. Felforraljuk, majd további egy óráig kis lángon, fedő alatt főzzük.

A naan kenyeret ízesíthetjük összetört fokhagymával vagy chilipehellyel, előtte kenjük meg egy kevés olívaolajjal! További vegán receptek a http://veganmuflon.blog.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetnek

Friss