A cukrot és az élesztőt alaposan összekeverjük a vízzel, majd fél óráig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a joghurtot, az olívaolajat és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát egy légmentesen záródó dobozba zárjuk, és két óráig állni hagyjuk.
Ezt követően egy lisztes deszkára helyezzük, majd kisebb darabokat szaggatunk belőle, és sodrófával kinyújtjuk őket. Fontos, hogy a lehető legvékonyabb legyen!
Legvégül az így kapott tésztákat mindkét oldalán jól átsütjük egy tapadásmentes, forró serpenyőben.
A felkockázott lila hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a paradicsomot és az többi hozzávalót. Felforraljuk, majd további egy óráig kis lángon, fedő alatt főzzük.
A naan kenyeret ízesíthetjük összetört fokhagymával vagy chilipehellyel, előtte kenjük meg egy kevés olívaolajjal! További vegán receptek a http://veganmuflon.blog.hu oldalon!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre