Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka

MME MME
4.1/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A megmosott padlizsánokat egészben a sütõbe tesszük fél órára, majd a héját lehúzzuk, a húsát karikára vágjuk. Tésztaszürõn lecsorgatjuk a levét. A darált húsból a szokott módon pörköltet fõzünk. Amikor a tüzrõl levesszük, szórjuk meg oreganoval. Forralt tejbõl, vajból, tojásból, lisztbõl, sóból, szerecsendióból besamelmártást készitünk. Jénai tálba vagy tepsibe: egy sor padlizsán, rá a darált hús, új réteg padlizsán, végül a besamel - ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokos sütõben fél óráig piritjuk.

Megjegyzés

Elkészitése egyszerű, különlegesen finom egytálétel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss