Muszaka tekercs

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • padlizsán
  • olívaolaj
  • hagyma
  • olívaolaj
  • pulykahús
  • paradicsom
  • római kömény
  • pirospaprika
  • chili
  • oregano
  • petrezselyem
  • parmezán
  • joghurt

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olívaolajon megsütjük.

A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinsztelünk, ehhez adjuk a darált pulykahúst, 2 paradicsomot apró kockákra vágva, majd a fűszereket. Alaposan összepirítjuk. Hagyjuk kissé hűlni, majd az elősütött padlizsánszeletekre halmozzuk, feltekerjük, és sütőtálba tesszük.

Tetejükre 1-1 szelet paradicsomot teszünk, és megszórjuk parmezán sajttal. Az így elkészült tekercseket kb. 10 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Hűs joghurtot tálalunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss