Mustárszószos zöldbabsaláta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • friss zöldbab
  • lilahagyma
  • bors
  • zöldségalaplé
  • mustár
  • tej
  • vaj
  • étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A babot megtisztítjuk, és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk-törjük. A hagymát karikára vágjuk. Sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A szószhoz a zöldségalaplevet főni tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a vajat, majd pár perc forralás után besűrítjük a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel, és folytonosan kevergetve még pár percet forraljuk. Ha szeretjük, citromlével savanyíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt babra.

Megjegyzés

Roppant finom, hidegen-melegen bármilyen feltéttel lehet fogyasztani. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss