hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros-zöldséges sertésragu pirított házi tarhonyával

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vörös hagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 3 ek mustár
  • frissen őrölt fekete bors
  • A házi tarhonyához:
  • 5 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

  1. A mustáros-zöldséges sertésragu elkészítéséhez először a szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük.
  2. A megpucolt és felszeletelt hagymát megfonnyasztjuk a zsíron. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, és egyforma darabokra vágott zöldségeket. Ízesítjük a mustárral. Az egészet lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, amíg a szaft besűrűsödik.
  4. Közben a házi tarhonya elkészítéhez az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat és a sót, majd az egészet kemény tésztává gyúrjuk. 10-15 percig hagyjuk pihenni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. Nagyobb felületen kiterítve kissé megszárítjuk a tarhonyát, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, ha szükséges, amíg meg nem puhul a tészta. Az elkészült házi tarhonyával tálaljuk a zöldséges ragut. Tejföllel kínáljuk.

Olvasónk megjegyzése, javaslata a recepthez:

Kellemesen fűszeres, magyaros, zöldséges sertésragu, házi tarhonyával tálalva. Ebben az ízletes ételben összpontosul a magyar konyára jelemző ízvilág, amelynek kitűnő alapja a füstölt szalonna, és a gyökérzöldségekkel gazdított, fűszeres sertés apróhús. Az ízeket a savanykás mustár és tejföl teszi igazán karakteressé. A kézzel gyúrt, szalonna zsírján pirított házi tarhonya pedig a ragu legkiválóbb körete. asabasa71

13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

9 SZAFTOS MUSTÁROS HÚS, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss