Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros vesepecsenye

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vesepecsenyét lehártyázom, a mustárral alaposan megkenem minden oldalát, alaposan beborsozom, felforrósított zsírral leforrázom, pihentetem egy ideig. A zsírt ismét felhevítem, pecsenyémet újra leforrázom vele, mindezt még egyszer, de inkább kétszer megismétlem.

Zsírral kikenek egy sütőtálat, ebbe helyezem a vesepecsenyémet. A 180 fokra előmelegített sütő középső rácsára helyezem a húst, a sütő aljára egy vízzel telt tepsit rakok. Így, gőzben sütöm meg, közben a borral hígított tejföllel locsolom, médiumra sütöm.

A sütőből kivéve sózom, pár percig állni hagyom. Vékonyra szeletelve tálalom, párolt vagy sült zöldségek illenek hozzá köretként.

Ezek is érdekelhetnek

Friss