Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal

60 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 főre:
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg krumpli
  • 1 teáskanál vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 levél medvehagyma
  • A raguhoz:
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • fél fej hagyma
  • 5 dkg paprikás kolbász
  • 15 dkg sertéshús (lapocka)
  • 45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
  • 5 dkg zöldbab
  • 5 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk. A zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.

Egy nagy serpenyőbe tesszük a szalonnát, zsírját kiolvasztjuk. Rá mehet a hagyma és a kolbász, egy kicsit együtt kevergetjük. Rátesszük a húst, ha kifehéredett, ráöntjük a tejfölt. Ha rotyogni kezd, ráöntünk 1 pohár vizet. Ha így is felforrt, mehet bele a zöldbab, az uborka meg a borsó. Utána a mustár, megborsozzuk, megkeverjük. Alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhul a hús. Időnként vizet öntünk hozzá, ha nagyon besűrűsödne.

Közben elkészítjük a gombócokat: megfőzzük a kockákra vágott krumplit, ha kész, a vajjal, a tejszínnel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval krumplipürét készítünk (maradék is jó, nagyjából 15 dkg legyen). Ha kicsit kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, 15 dkg lisztet és kb. 5 levél felaprított medvehagymát. Megsózzuk.

Egy fazékban vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe tesszük. Pár perc után érdemes óvatosan megkeverni, mert leragadhatnak. Ha feljöttek, lejjebb vesszük a lángot, és még 5 percig főzzük. A kész raguval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss