hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 1 db chilipaprika
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • csipet őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehérbors
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehérborssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.

A chilipaprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.

A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük, majd a majonézes burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Csirke- vagy pulykamellből is elkészíthető. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss