A csirkemellet alaposan megmosom, papirtörlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, eligazgatom és szép sorjában rápakolom a félbe vágott paradicsomokat.
Az olajat, a vajjal felhevítem, hozzáadom a lisztet és folymatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítek, amihez hozzáadom a sajt kb. 1/3-át, sózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval és alaposan elkeverem.
Ha a besamelem elkészült, ráöntöm a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórom a maradék sajttal, lefedem és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. A sütési idő felénél a fedelét eltávolítom és anélkül sütöm tovább.
Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!
Ehhez az ételhez nem kell sok minden, gyorsan össze lehet dobni, be a sütőbe, így nagyon jó szolgálatot tehet az ünnepek alatt. Az esti séta vagy a családi korcsolya után hipp hopp elkészül, mire a család átmelegszik már az asztalon is van az étel. - GastroHobbi