Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros lencsefőzelék (sonkalé felhasználásával)

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db babérlevél
  • pirospaprika
  • 2 l sonkafőző lé
  • 50 dkg lencse
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek liszt
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 tk. mustár
Allergének
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. Egy levesesfazékban kevés olajat vagy zsiradékot hevítünk, erre dobjuk a megpucolt, felkockázott vöröshagymát, kevergetve dinszteljük. Ha egy kissé összeesett, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, fűszerezzük babérlevéllel és pirospaprikával, alaposan elkeverjük, ha a paprika feloldódott, felöntjük a sonka főzőlevével, és hozzáadjuk az átmosott lencsét.
  2. Nagyjából 30-40 percig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul, utána tejfölös-lisztes habarást készítünk, amit hőkiegyenlítéssel, folyamatos keverés mellett az alaphoz öntünk.
  3. Ízesítjük citromlével és mustárral, pár percig főzzük, sűrítjük. Az elkészült főzeléket tejföllel tálaljuk, így önmagában is kitűnő ebéd, de ha maradt még a húsvéti sonkából, azzal kiegészítve egyenesen pazar ebéd kerülhet az asztalra.

Nézd meg videón, hogyan készül a mustáros lencsefőzelék sonka főzőlevéből:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss