Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg sertéscomb
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 db csemege uborka
  • 1 nagyobb pritaminpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • őrölt bors
  • 3 dkg vaj
  • 2 db lila hagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemege uborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselyemzöldet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük.

A körethez a megtisztított burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lilahagymát, a zellerzöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük.

Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek