Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros göngyölt marhahús

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk (esetleg kisebbre vágjuk), sózzuk, és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füsölt szalonnát fektetünk rá, felgönygöljük. Összetűzzűk vagy cérnával áttekerjük. Lábasba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst. A víz elfő, de megmarad a mustáros, füstölt ízű tejfölös szaft. Rizzsel kiváló.

Megjegyzés

Kisebb adag húsnál is kell a sok tejföl. A szalonna sósságától függően sózzunk.
Elkészítése egyszerű, a főzési idő hosszú (marhahús). A húsokat előre el lehet készíteni, és mélyhűtőben tárolni, készítéskor csak a tejföllel meg kell főzni. - MME

Ezek is érdekelhetnek