A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk. Egy éles késsel hosszában mélyen bevágjuk, bedörzsöljük sóval és borssal.
A töltelékhez a hagymát letisztítjuk, apróra kockázzuk. A letisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk. A kétféle mustárt összekeverjük a zöld fűszerekkel, a hagymával és a fokhagymával.
A húst megtöltjük a zöld fűszeres massza bő kétharmad részével, a megmaradt harmadot körben rákenjük. Zsineggel átkötjük, sütőzacskóban sütőlemezre helyezzük. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárjuk, majd a sütőlemezt a sütőbe toljuk. 200 ºC-on kb. 60 percig sütjük.
A kész húst kivesszük a sütőből, rövid ideig állni hagyjuk, majd a sütőzacskót felvágjuk, a sültet kivesszük. Ha kihűlt, eltávolítjuk a zsineget. A húst felszeleteljük, tálra rendezzük. Paradicsomkarikákkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre