Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros-fokhagymás sertéssült

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk. Egy éles késsel hosszában mélyen bevágjuk, bedörzsöljük sóval és borssal.

A töltelékhez a hagymát letisztítjuk, apróra kockázzuk. A letisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk. A kétféle mustárt összekeverjük a zöld fűszerekkel, a hagymával és a fokhagymával.

A húst megtöltjük a zöld fűszeres massza bő kétharmad részével, a megmaradt harmadot körben rákenjük. Zsineggel átkötjük, sütőzacskóban sütőlemezre helyezzük. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárjuk, majd a sütőlemezt a sütőbe toljuk. 200 ºC-on kb. 60 percig sütjük.

A kész húst kivesszük a sütőből, rövid ideig állni hagyjuk, majd a sütőzacskót felvágjuk, a sültet kivesszük. Ha kihűlt, eltávolítjuk a zsineget. A húst felszeleteljük, tálra rendezzük. Paradicsomkarikákkal tálaljuk.

Megjegyzés

Elkészítéséhez sütőzacskóra és konyhai kötözőzsinegre is szükségeünk lesz.

Csőben sült burgonya illik hozzá. Ha a sültet melegen tálaljuk, a pecsenyeléből készített mártással kínáljuk.

Recept és fotó: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss