Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros csirkecomb gombás raguval

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 db csirkecomb
  • bors
  • majoránna
  • mustár
  • olaj
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 pár virsli
  • szalonna
  • 15-20 dkg gomba
  • pár szem csemege uborka
  • A körethez:
  • burgonya
  • tej
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat a mustárral bekenjük fél órával az elkészítés előtt.

Kevés olajon elősütjük a csirkecombokat, kivesszük a zsiradékból, majd ezen a szeletelt vöröshagymát, gombát, virslit, csemege uborkát, kockára vágott szalonnát összepirítjuk kevés sóval.

A combokat pecsenyesütőbe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint megszórjuk majoránnával, ráöntjük ezt a ragut, felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, majd sütőbe tesszük fedővel lefedve.

Ha a comb megpuhult, az alatta lévő levet leöntjük, lassú tűzön sűrűre kiforraljuk (a húsról visszamaradt mustártól besűrűsödik).

A combokat kevés időre visszatesszük a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon.

Tálaláskor a combokat meglocsoljuk a mustáros szósszal, a ragut mellé vagy rátesszük. Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss