Elkészítés: A megmosott padlizsán két végét levágjuk, felszeleteljük, megsózzuk, állni hagyjuk, szitán lecsurgatjuk.
Nagy serpenyőben vajban megfonnyasztjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a darált birkahúst, és kevergetve sütjük, amíg meg nem pirul. Akkor megszórjuk liszttel és majoránnával, megsózzuk-borsozzuk, jól elkeverjük, ráöntjük a paradicsomot és a bort, felforraljuk, levesszük a tűzről.
A papírszalvétán megszárított padlizsánszeleteket serpenyőben a megmaradt olajban mindkét oldalon aranysárgára sütjük, az olajat pótoljuk, mivel a padlizsán sokat vesz fel.
A padlizsánszeleteket és a darált húst rétegekben tűzálló edénybe rakjuk.
Másik edényben a lisztet elkeverjük kevés sóval, ráöntjük a felvert tojást, hozzáadjuk a joghurtot, jól elkeverjük, egyenletesen ráöntjük a musszakára, megszórjuk sajttal, s középmeleg sütőben addig sütjük, amíg a teteje ropogós, aranysárga nem lesz. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre