Elkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és muskotályos borban áztatjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
Egy 28 cm átmérőjű kerek formát sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat elkeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket, végül a keményre vert tojáshabot. Az előkészített formába öntjük, a leszűrt szőlőszemeket belepotyogtatjuk.
A sütőben kb. 55 percig sütjük. Tűpróba! A kész pitét porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre