Elkészítés: A gombát vékony szeletekre vágom, az újhagyma fehér részét szintén vékonyra karikázom. A zsályaleveleket apróra vágom.
Egy magas peremű serpenyőben takarék tűzön összeolvasztom az olívaolajat a vajjal. Miután összeolvadtak, növelem a lángot, megvárom, amíg a vaj-olaj keverék felforrósodik.
A vaj-olaj keverékhez hozzáadom a felszeletelt gombát és a vékony karikákra vágott újhagymát. Ezután közepes tűzön addig rázogatom a serpenyőt, amíg a forró zsiradék mindenhol bevonja mkindkettőjüket. Amikor a hagymás gomba jól összekeveredett a forró zsiradékkal, takarékra veszem a lángot, és fedő alatt összepárolom, néha megkeverem.
Amikor a gomba megpuhult, sózom és bőven borsozom. Ráöntöm a muskotályos desszertbort, és pár percig óvatosan tovább párolom, ekkor már fedő nélkül, hogy a gomba szinte az összes bort és a saját, kiengedett levét is fölszívja.
Miközben a gomba csendesen fortyog a muskotályos borban, elkészítem a zsályás tejszínt. Ehhez egy kisebb lábasban fölmelegítem a tejszínt az apróra vágott zsályával. Amikor már majdnem forr, leveszem a tűzről, és lefedem, így a tejszín átveszi a zsálya zamatát.
Ha a gomba elkészült, a zsályás tejszínt hozzáöntöm, az egészet tovább pirítom, takaréklángon még 2-3 percig, hogy az ízek összefőjenek.
Tálaláskor vékonyra szeletelt pirítóst adok mellé.