Forgassuk össze a diót a porcukorral és a fahéjjal, majd tegyük félre. A fehérjét verjük kemény habbá a sóval, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd forgassuk a diós keverékhez. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Másnap gyúrjuk át a tésztát liszttel meghintett felületen, majd két réteg folpak közt nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra.
A mázhoz szitáljuk a porcukrot a fehérjéhez, ízesítsük a citromlével, majd vonjuk be vele a tésztákat, és pihentessük 20 percig. Szúrjunk ki csillagalakzatokat forró vízbe mártott formával. Tegyük mindet sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 120 fokos sütőben 10–15 percig. Akkor jó, ha a tésztaalap puhább állagú, a tetején a máz pedig hófehér. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tálaljuk.
A kisült tészta légmentes dobozban hetekig tárolható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre