Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Müncheni fahéjas csillag

90 perc
egyszerű
olcsó
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Forgassuk össze a diót a porcukorral és a fahéjjal, majd tegyük félre. A fehérjét verjük kemény habbá a sóval, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd forgassuk a diós keverékhez. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

2.

Másnap gyúrjuk át a tésztát liszttel meghintett felületen, majd két réteg folpak közt nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra.

3.

A mázhoz szitáljuk a porcukrot a fehérjéhez, ízesítsük a citromlével, majd vonjuk be vele a tésztákat, és pihentessük 20 percig. Szúrjunk ki csillagalakzatokat forró vízbe mártott formával. Tegyük mindet sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 120 fokos sütőben 10–15 percig. Akkor jó, ha a tésztaalap puhább állagú, a tetején a máz pedig hófehér. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tálaljuk.

A kisült tészta légmentes dobozban hetekig tárolható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss