Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Multivitaminokat teszteltünk, szerintünk ezt érdemes megvenni!

Állandóan az arcba kapjuk, hogy mennyire fontos az emberi szervezet számára a megfelelő vitaminfogyasztás. Van, aki a gyümölcsre esküszik, de van, aki a kapszulás vitaminok mellett teszi le voksát. Szerencsére van egy harmadik alternatíva is: a dobozos multivitamin italok. Ezeket teszteltük.

9 különböző márka üdítőjét cipeltük a laborba, hogy megtudjuk, melyik a legfinomabb. Ezek rendszerint egy legelőnyi gyümölcsöt rejtenek magukban a leírásuk alapján, de mindegyik a vegyesgyümölcs kategóriát erősíti. Az értékelés során azt figyeltük, hogy mennyire finom, mennyire fogadható el üdítőnek a vegyesgyümölcs kategóriában.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Hey-Ho

Leírása alapján 7 fajta vitaminnal és 25%-os gyümölcstartalommal bír. Alma, narancs, ananász, citrom, körte, szőlő és maracuja felhasználásával készül. Illatában leginkább az ananászt és a narancsot érezzük, de kóstolva kicsit inkább körtés lesz az összhatás, bár az igazat megvallva valóban, vegyes hatást ébreszt. Cukrossága teljesen emészthető, nincsen agyontolva, nem gejl.

Adatok: 1 liter, 269 Ft

TESZT! NÉMELYIK SAJTOS POPCORN ORRFACSARÓ BŰZT ÁRASZT >>> 
Sió

Ez is vegyesgyümölcsként hirdeti magát, ami annyit tesz, hogy került bele almalé, narancslé, ananászlé, citromlé, maracujalé, banánvelő, őszibarackvelő és almavelő. Elméletileg ebbe már 11 különböző vitamint is belesűrítettek, szóval kicsattanunk majd az egészségtől. 100% a gyümölcstartalma a felirat alapján, de ezt sokszor érdemes fenntartásokkal kezelni. Illatában narancs és némi barack jelenik meg, de előbbi hangsúlyosabb. Ízlelve először narancs, utána ananász, majd végül egy kis alma is felüti a fejét. Édesnek nem nevezhető, sőt picit inkább fanyarnak érződik.

Adatok: 1 liter, 439 Ft

Happy Day

Ebbe „csupán” 9 különböző vitamin került. Alma, narancs, körte, mandarin, ananász, citrom, szőlő és maracuja alkotja. Illata alapján kicsit a kanalas gyógyszer irányba indul, ami sok gyereknél nem felhőtlen örömforrás. Kóstolva aztán jön a közepes meglepetés, mert egészen erőtlennek tűnik. Gyenge narancsos aroma keveredik a szánkban egy kevéske szőlővel, de mindvégig koncentrálni kell rá, hogy észrevegyünk belőlük bármit is.

Adatok: 1 liter, 529 Ft

TESZT! MELYIK CSÍPŐS KETCHUPOT KERÜLJÜK EL MESSZIRŐL? >>> 
Tesco

A Tescónál nem kergetik két kézzel a vitaminokat, mert nem írták rá számosítva, nekünk kell a leírásból kisakkozni, hogy mennyi lehet benne, ami körülbelül 8-10 közé saccolandó laikusként. Alma, ananász, narancs, mangó, sárgarépa, banán, szőlő őszibarack alkotja eme remek nedűt. Illatában alig találunk bármit, de azt is inkább vegyesként és külön nem kiemelhető gyümölcsként kapjuk. Kóstolva marad ez az érzet, ez totálisan a vegyesgyümölcs iskolapéldája, egyetlen karakteres ízt sem fedezhetünk fel benne. Cukrossága minimális, pont amennyit egy gyümölcs során kaphat a szerveztünk.

Adatok: 1 liter, 379 Ft

Cappy

A vitaminmennyiség itt is kutatandó, de 6-7 környékén lesz valahol az igazság. Narancs, alma, citrom, szőlő, őszibarack és semmi egzotikus nem került bele a Cappy italába. Az illata egyértelmű narancsot sugall, ami mellett semmi egyebet nem érzünk. Kóstolva is marad ez a felállás, erősen narancsos üdítő, aminek utóízében egy kevéske barackot találunk csupán. Fanyar, kicsit mozgatja az arcunkat, de legalább nem édes.

Adatok: 1 liter, 439 Ft

MEKI VAGY BURGER KING: MELYIK GYORSÉTTEREMBEN A LEGJOBB A SÜLT KRUMPLI? TESZT! >>> 
Pfanner

A márka sajátossága, hogy a kis csomagolást nem annyira pörgetik, rendszerint 2 literes dobozaikat látjuk a boltok polcain. 12 különböző gyümölcs (alma, narancs, körte, ananász, szőlő, maracuja, kivi, őszi- és sárgabarackvelő, banánvelő, guávavelő, mangóvelő) és kb. 8 vitamint rejt a dobozba zárt nedű. Az illata ennek is a vegyes, azaz mindenből egy csipet, aminek végeredménye jókora káosz. Kóstolva először narancs, majd barack, majd banán és végül a körte is beköszön. Az édessége közepes, de pont természetesnek hat még a szánkban. Lassan távozik az íze.

Adatok: 2 liter, 899 Ft

Granini

Tízfajta vitamin és egy kazal gyümölcs (alma, narancs, körte, maracuja, ananász, velőkből pedig: őszibarack, banán, mirabella, szilva, körte, mangó) alkotja ezt is. Az első eddig a mezőnyből, ahol azonnal nem a narancs csapja meg az orrunkat, hanem inkább a barack aromája. Nem tudjuk, hogyan csinálja, de legalább egyedi. Ízében a barack helyére a mangó és a maracuja kettőse ugrik be egy közepesen intenzív édeskés hatással. Egzotikusabb az ízvilága, az biztos a legtöbb narancsközpontú versenyzőhöz mérten.

Adatok: 1 liter, 599 Ft

MEGKÓSTOLTUK A LEGNÉPSZERŰBB CSOKIK SHAKE VÁLTOZATÁT, NÉMELYIKKEL BÜNTETNI LEHET >>> 
Hohes C

Remek kutyás példán vezetik le a doboz oldalán, hogy miért kell nekünk ilyen multivitaminos üdítőt fogyasztanunk. Narancs, alma, maracuja, acerola, citrom és datolyaszilva, ezek alkotják elvileg a leírás szerint. Színre világosabb, mint a többi versenyző, ami sokat nem jelent még önmagában. Illata alapján akár tiszta narancs is lehetne, mivel semmi egyebet nem érzünk. Ízre is marad ez, kár a leírásba a többi gyümölcs, mert azokból egy centit se kapunk. A narancs miatt picit dolgozza az arcizmainkat, így egyértelmű, hogy édességet ne is várjunk tőle.

Adatok: 1 liter, 549 Ft

Bravo

9 remek különböző vitamin jutott ebbe is. Alma-, narancs-, körte-, szőlő-, ananász-, citrom- és maracujalevekből épül, amihez csatlakozik pár sűrítmény is, mint például a banán, az alma, a mangó és a maracuja. Kellemes, édes üdítőital-aroma árad belőle, aminek gyümölcstartalma megfoghatatlan ez alapján. Kóstolva is marad ez az irány, édes és mű hatása van, de legalább nem narancsízt próbál mindenáron belénk tuszkolni. Sok tesztalanynak ez is elég volt, hogy jobb pontokat adjon neki, mint az átlag.

Adatok: 1,5 liter, 389 Ft

TESZT! TALÁLTUNK EGY HÁZTARTÁSI KEKSZET, AMI FINOMABB A TÖBBINÉL >>> 
Ítélet

A legtöbbre elmondható, hogy leginkább a narancsos ízvilág dominál bennük. Ez alól kivétel a Granini, ami valóban egy kellemes vegyesgyümölcsös ízvilágot nyújt. A Pfanner is egészen összetett ízvilágot képvisel, a narancs még ott sincs túlerőben. A Cappy „tisztaságával” került a 3. helyre.

A Bravo eredménye meglepő, sokaknak kifejezetten tetszett, bár kesze-kusza ízvilága nem feltétlenül a legemlékezetesebb pont a tesztről. A Tesco és Happy day meglepően ízetlen. Ezeket különösebben nem ajánljuk, inkább a mezőny első feléből szemezgessünk.

Toplista:

1. Granini
2. Pfanner
3. Cappy
4. Sió
5. Hohes C
6. Bravo
7. Hey-ho
8. Tesco
9. Happy day

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT >>> 
TESZT! SOK SAVANYÚ NATÚR JOGHURT KÓSTOLTUNK, MIRE FINOMAT TALÁLTUNK >>> 
TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek