Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffuleta szendvics olívabogyósalátával

30 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Az muffuleta szendvicshez olajbogyókat durvára, a paprikát finomra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a szardellafilét feldaraboljuk. A karpibogyót leöblítjük. A petrezselymet és az oregánót finomra vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót alaposan összeforgatjuk egy tálban, majd letakarjuk, hűtőbe tesszük, és állni hagyjuk legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A kenyeret keresztben félbevágjuk, és kb. félig kikanalazzuk a belét. Az üregeket megkenjük olívaolajjal, megtöltjük az alsó és a felső részét is olajbogyó-salátával, majd az alsó részt rétegesen megrakjuk szalámival, sonkával és sajttal.
  4. Végül a két részt összenyomjuk. A szendvicstortát 4 részre vágjuk, és szobahőmérsékleten kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss