Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin rebarbarával egyszerűen

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 50 dkg zsenge rebarbara
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 20 dkg liszt

Elkészítés

  1. A zsenge rebarbarát a szárak végének eltávolítása után hámozás nélkül kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. Papírformákkal kibélelünk egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Konyhai robotgéppel a vajat és a cukrokat habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és simára keverjük.
  4. Végül fakanállal beleforgatjuk a rebarbarát. A masszát az előkészített muffintepsibe töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 25-50 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Az idősebb rebarbaraszárakat hámozd meg. Ne ijedj meg a lágy tésztamasszától, mert a sütést követő hűtés során kellőképpen megszilárdul.
A rebarbarás muffint tetszés szerint eperrel vagy málnával díszítheted, illetve tálalhatod. - MME

Ezek is érdekelhetnek