Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin-fánk (gluténmentes)

> 90 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny, használjon finomlisztet)
  • 1,25 dl tej
  • 5 g instant porélesztő
  • 4 dkg vaj
  • 1,5 evőkanál barna cukor
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • nutella, dzsem vagy amit szeretnénk
  • A kenéshez:
  • 1 tojás sárgája néhány csepp tejjel elkeverve

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt, és hagyom felfutni.

A vajat, a sót és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom, és egy vizespohárral köröket szaggatok. A körök közepére helyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom, és az így kapott gombócokat muffinformába teszem. Ismét letakarom egy konyharuhával, és még fél órát meleg helyen kelesztem.

A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Tálalás előtt megszórom porcukorral. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss