Elkészítés: A cukkinit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát apróra felkockázom, a petrezselymet felaprítom. Egy nagyobbacska tálban elektromos habverővel összekeverem a joghurtot a tojással, belemorzsolom a feta sajtot, majd hozzáadom a sütőporral elegyített lisztet, a sajt sótartalmától függően óvatosan sózom és bátran borsozom, beleforgatom a hagymát és a reszelt gombát, cukkinit, végül hozzáadom az élénkzöld petrezselymet. A palacsinta tésztájához hasonló, színes, csíkos masszát kapok.
Egy nagy gáztepsit beborítok sütőpapírral, vékonyan megkenem olívaolajjal. Egy evőkanál segítségével, kb. 5 cm-es, közelítőleg kerek halmocskákat biggyesztek egymástól min. 1,5-2 cm-es távolságra, mert sütés közben felfelé és oldalirányban is növekedésnek indulnak. Egyszerre úgy 15-17 halmocska fér el kényelmesen egy tepsiben.
A sütőt 190 fokra előmelegítem, a forró sütőbe tolom a lepénykéket, majd 12-15 perc elteltével, mikor a szélük kezd aranybarna színt ölteni, a tetejük pedig fényes sima, már alig remegős, kiveszem, és egy lapáttal gyorsan mindegyiket megfordítom, majd még kb. 5 percre visszatolom pirulni. A fenti mennyiség 2 tepsire, kb. 32-34 db-ra elegendő.
A kész mücvereket, ha tudom, melegen tartom, de langyosan, sőt másnap, hidegen is igen ízletes apróság. Salátával, joghurtos öntettel akár könnyű vacsora, de előétel is lehet, sütőben, mikróban újramelegíthető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre