Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellával töltött rizsgombóc bazsalikomos paradicsomszósszal

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A gombócokhoz:
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 4 db tojás
  • 2 csomag minimozzarella
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db hámozott-paradicsom konzerv
  • bazsalikom
  • 1 ek keményítő
  • bors

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a rizst, megpirítjuk, felöntjük a fehérborral, ha elpárolgott a leve, akkor folyamatosan, adagonként hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és folyamatos kevergetés melletta rizst krémesre, készre főzzük. A végén hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és hűlni hagyjuk. 2 tojást keverünk hozzá.
  2. A masszából kis gombócokat formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe 1-1 minimozzarellát teszünk.A maradék 2 tojást elhabarjuk, majd a lisztbe, a tojásba és a morzsába forgatjuk a gombócokat, és forró olajbanki sütjük.
  3. A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, a kevés vízben feloldott keményítővel besűrítjük 1-2 perc alatt, majd a a bazsalikomot hozzáadva összeturmixoljuk.
  4. A rizsgombócokat a paradicsomszósszal meglocsolva, pirított mandulával meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss