A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a rizst, megpirítjuk, felöntjük a fehérborral, ha elpárolgott a leve, akkor folyamatosan, adagonként hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és folyamatos kevergetés melletta rizst krémesre, készre főzzük. A végén hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és hűlni hagyjuk. 2 tojást keverünk hozzá.
A masszából kis gombócokat formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe 1-1 minimozzarellát teszünk.A maradék 2 tojást elhabarjuk,majd a lisztbe, a tojásba és a morzsába forgatjuk a gombócokat, és forró olajbanki sütjük.
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, a kevés vízben feloldott keményítővel besűrítjük 1-2 perc alatt, majd a a bazsalikomot hozzáadva összeturmixoljuk.
A rizsgombócokat a paradicsomszósszal meglocsolva, pirított mandulával meghintve tálaljuk.