Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellával töltött mediterrán húsgolyók

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgolyókhoz:
  • 8-10 golyó mini mozzarella
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • friss bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • 1/2 csilipaprika kimagozva
  • frissen őrölt bors
  • A raguhoz:
  • 1 db színes paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • fél szál szárzeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • néhány levél bazsalikom
  • frissen őrölt bors
  • 3-4 dl paradicsomszósz
  • Valamint:
  • 40 dkg száraztészta (metélt, spagetti, makaróni, fodros kocka vagy bármilyen olaszos jellegű, de nem nagyméretű tészta)

Elkészítés

Elkészítés: A húsgombócokat készítem el először. A darált húshoz rizst, tojást, kimagozott és apróra vágott csilit, zöldfűszereket keverek, sózom, enyhén megborsozom, majd összedolgozom. 1 órára a hűtőbe teszem.

A mini mozzarellákat kétfelé vágom, és kis húspogácsák közepébe teszem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formálok belőlük.

Ebből a mennyiségből 16 kisebb golyót készítettem. Forró, enyhén sós vízben, a golyókat megfőzöm. Addig kell főzni, míg a forrás közben a golyók a víz tetejére emelkednek, és utána még 5 percig.

Míg a húsgolyók főnek, elkészítem a ragut. A sárgarépát és a színes paprikát vékony csíkokra (zsülienre) vágom, az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát szétnyomom, a halványító zellert is felkarikázom. Néhány bazsalikom- és petrezselyemlevelet apróra vágok.

Kevés olíva olajon először a sárgarépát, majd a többi zöldségfélét megpárolom, és mikor enyhén megpuhultak, megsózom, megborsozom, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, valamint felöntöm paradicsomszósszal.

Összeforralom, majd a közben forró, sós vízben kifőzött tésztát, valamint a leszűrt húsgombócokat is beleforgatom a serpenyőbe. A tésztát nem csepegtettem le, hanem a főzővízből, szűrővel, közvetlenül a serpenyőbe tettem. Jól átforgattam, majd tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek