Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellával töltött húsos arancini (rizsgombóc)

45 perc
bonyolult
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A rizst bő vízben készre főzzük. Egy kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a parmezánt és a kurkumát. Hozzákeverjük a lefőzött, leszűrt rizst, majd egy tojást ütünk bele, hogy összeálljon.
  2. Egy kis masszát kiveszünk a tenyerünkbe, és gombócot formázunk belőle úgy, hogy a közepébe belenyomjuk a mozzarellagolyót.
  3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, és olívaolajban kisütjük.

Megjegyzés

Egyszerű hozzávalók, mégis remek és laktató főétel. - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek