Elkészítés: A pulykamellet rostjaira merőlegesen negyed tenyérnyi szeletekre vágjuk. Ezután kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk és egy kevés pulykasült fűszerkeverékkel is meghintjük.
A sajtot lecsöpögtetjük, kis hasábokra vágjuk, és a hússzeletekbe göngyöljük. Mindegyiket 1-1 szelet szalonnával körbetekerjük.
Szorosan egy kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk. A tejszínt ráöntjük, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, enyhén megsózzuk, szétszedjük, és a pecsenye tetejére szórjuk. lufóliával vagy fedővel letakarjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon vagy 180 fokon 1 órán át sütjük. A sütés végefelé a fóliát vagy a fedőt levesszük, és megpirítjuk a húsokat.
Párolt rizzsel tálaljuk, amibe kerülhet borsó, gomba, apróra vágott sonka, zöldpetrezselyem, hogy egy kissé izgalmasabb legyen az íze!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre