Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás csirkesaláta (gluténmentes)

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db csirke felsőcombfilé
  • 2 nagy gombóc mozzarella sajt
  • 8 db koktélparadicsom
  • 8 db piros hónapos retek
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 nagy marék salátakeverék ízlés szerint (az én kedvenceim: madársaláta, rukkola, bébispenót, endivia)
  • frissen őrölt fehérbors ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A mozzarellát kockára vágom, a paradicsomot és a retket negyedelem, a paprikát szintén apró kockára darabolom. Az aprított zöldségeket egy tálba teszem, ízlés szerint megsózom és meglocsolom az olívaolajjal. A lilahagymát és a fokhagymát apró kockára vágom, hozzákeverem a zöldségekhez, majd lefedem, és beteszem a hűtőbe, amíg a húst elkészítem.

A húst sózom, borsozom, és egy öntöttvas serpenyőben hirtelen szép pirosra sütöm.

Tálalásnál a salátakeveréket tányérra halmozom, rákanalazok a mozzarellás, paradicsomos, hagymás keverékből, a tetejére rakom a vékony csíkokra felszeletett sült húst, és oreganóval megszórom.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss