Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás-bazsalikomos sertésszelet

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, megkenjük olívaolajjal, megsózzuk, megborsózzuk. Alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A mozzarellát lecsepegtetjük, és pár csepp citromlével ízesítjük. Az olajat egy tálba öntjük, belerakjuk a mozzarellát, a félbevágott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát és az aprított bazsalikomot. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Egy hőálló tálba a pácléből egy kevés olajat öntünk, és beletesszük az elősütött húsokat. Minden szeletre paradicsomot és mozzarellát teszünk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a húst a sajt megolvadásáig sütjük. Salátával, rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk, ízlés szerint díszíthetjük bazsalikomlevéllel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss