Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Moszkauer vagy moszkvai teasütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg durvára darált dió
  • 15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj
  • 20 dkg barna cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat)
  • 4 kupaknyi fehér rum
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • A mázhoz:
  • 20 dkg étcsoki (pasztilla)
  • kevéske olaj

Elkészítés

Elkészítés: Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, kevergetve felforralom, és rögtön le is húzom a tűzről. Ezután belekeverem a lisztet.

A sütőt 170 C fokra bemelegítem.

Sütőpapírral bélelem a tepsiket, és diónyi halmokat rakok egymástól 2-3 cm-es távolságra. Ezután a halmokat kanállal kiigazítom és egy kicsit el is lapítom. Ha gyorsan tudunk dolgozni, nem kell vizezni a kanalat, ha már nagyon tapad, akkor vizezzük be.

170 C-os előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütöm, majd sütőpapírostul az erkélyre teszem hűlni (így gyorsabb, mert elég hideg van). Amikor kisült akkor még puha a moszkauer, ezért tegyük sima helyre kihűlni. Amíg az egyik sül, a másik hűl.

A végén mindegyiket behozom, a hátlapjukat megkenem olvadt csokival, ami úgy készül, hogy az étcsokit kevés olajjal felolvasztom, de utána lehúzom a melegről, mert ha túl sokáig melegszik, akkor ikrás lesz.

Visszateszem a csokit megszáradni, majd tálcára rakosgatom, és készen is van.

Megjegyzés

Kandírozott narancshéj helyett jó a reszelt narancshéj is, akkor legalább 3 db-ot reszeljünk bele, illetve jó a rumaroma is.

42 db lett belőle, elég méretesek, lehet kisebbeket is csinálni és akkor több lesz.

Érdemes otthon elkészíteni, mert sokat spórolunk vele, ez a süti elég drága.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss