A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét, és, ha már egy kicsit habos, hozzáadjuk a kristálycukrot, és azzal tovább verjük, nem kemény, inkább folyós habbá. Ha színeset szeretnénk egy kis ételfestékkel színezzük.
Egy másik edénybe tesszük a mandulát, rászitáljuk a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a fehérjés-cukros habot.
Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe , majd a keveréket habzsákba töltve kis adagokat, korongokat nyomunk a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűríteni kell egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó.
Egy órát állni hagyjuk őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek.
Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben sütjük 8-10 percig.
Ezután töltjük csokikrémmel, lekvárral. Egyik felét megkenjük a másik felét rányomjuk.
A kész macaronokra olvasztott csokival arcokat készítünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre