Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás torta erdei gyümölcsökkel - lépésről lépésre!

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A morzsához:
  • 12 dkg mogyoró
  • 7 dkg barnacukor
  • 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek hideg vaj
  • A tésztához:
  • 45 dkg erdei gyümölcs (szeder, áfonya, málna, ribizli lehet, akár vegyesen is, fagyasztott is lehet)
  • 47 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 23 dkg cukor
  • 12 dkg hideg vaj + kevés a forma ki vajazásához
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 2 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1/2 tkőrölt fahéj
  • 1 tk vanília-kivonat

Elkészítés

  1. A ropogóshoz az aprított mogyorót, a barnacukrot, a lisztet és a felkockázott hideg vajat összedolgozzuk morzsalékosra.
  2. Egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. A tésztához összedolgozzuk a kockázott vajat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat. Morzsalékos állagot kell kapnunk.
  3. Egy tálban felverjük a tojásokat és elkeverjük a tejjel, valamint a vaníliakivonattal. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.
  4. A tésztát kivajazott formába öntjük, majd megszórjuk a gyümölcsökkel, utána pedig a ropogós morzsával.
  5. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd 55-60 percig sütjük a tésztánkat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e: ha a tű tisztán jön ki a süteményből, megbizonyosodhatunk róla, hogy elkészült. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE, A MORZSASÜTI >>>

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss