Elkészítés: A padlizsánokat mossuk meg, majd hosszában vágjuk félbe, sózzuk jól meg, és 10 percre tegyük félre. Ezután a padlizsánokról kaparjuk le a sót, majd mindegyik belsejéből vájjuk ki. Egy tűzálló tálban hevítsük fel az olajat, a padlizsánok mindkét oldalát süssük át, hagyjuk őket kihűlni, majd kenjük meg mustárral.
A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra a kivájt padlizsánbelsővel együtt, és a maradék olajon süssük át. Sózzuk meg, és töltsük vissza a padlizsánokba. Szórjunk meg zsemlemorzsával, vajforgácsokkal és rozmaringgal, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.
Tálaljuk rizzsel és paradicsommártással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre