Elkészítés: A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk anélkül, hogy az élesztőt felfuttatnánk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet belenyújtunk egy kikent-lisztezett, kb. 20x40 cm-es tepsibe.
A tészta tetejét sűrűn kirakjuk a félbevágott, magozott szilvával, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk fahéjas cukorral, érzéssel, nem túl vastagon.
Az édes morzsa hozzávalóit villával vagy késes robotgéppel morzsalékosra dolgozzuk, ne álljon össze! Ezt hintjük egyenletesen a fahéjas szilva tetejére, meglehetősen vastag lesz!
Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Kész, ha a szilva fortyogósra sül, a morzsa pedig a tetején halvány aranyszínű lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre