Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás szilvás sütemény (crumble)

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 20dkg vaj
  • 40dkg liszt
  • 25dkg kristálycukor
  • 50dkg szilva

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet elvegyítjük 1 csipet sóval a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott tészta kétharmadát egy 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
  2. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk, majd elrendezzük a formában, rámorzsoljuk a megmaradt tésztát, és megszórjuk a 2 ek cukorral. A süteményt a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 25-35 percig, végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.

MORZSÁS SÜTI, CRUMBLE - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

ISTENI ÉS EGYSZERŰ: A MORZSASÜTI - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE! >>> 

SZILVÁS FINOMSÁGOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss