Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a mandulával, a cukorral, a vajjal. Akkor jó, ha morzsás a tészta, nem kell, hogy összeálljon.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 6 darab kb. 8-10 cm átmérőjű tűzálló tálkát, és a tészta 2/3 részét szétosztjuk bennük. A sütőben 8 percig sütjük.
Közben a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a cukorral. Szétosztjuk a formákba, és a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát. További 25 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Tálaláskor 1-1 gombóc vaníliafagylaltot teszünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre