Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás rebarbara

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A rebarbara végeit levágjuk, a szárakat kisebb darabokra szeljük. Tűzálló tálba terítjük, majd a kristálycukorral meghintjük. Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és kifacsart levét, és az egészet összeforgatjuk.
  2. Tálba tesszük a lisztet, a zabpelyhet, a középhőmérsékletű vajat és a nádcukrot. Ujj begyeinkkel morzsás állagúra dolgozzuk.
  3. A keveréket a rebarbarára szórjuk, és a 190 fokos sütő középső részén 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a morzsa aranyszínű és ropogós, a gyümölcs pedig puha.

Ezek is érdekelhetnek