Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a margarinnal, a tojással. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tészta 2/3 részét a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen.
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk. A meggyet a tésztára szórjuk, és meghintjük az 5 evőkanál kristálycukorral. A maradék tésztát két tenyerünk között a meggyre morzsoljuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tortát a sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk belőle a tortára. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, és a tortára szórjuk. Mentalevelekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre