Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás meggytorta

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg lágy margarin
  • 1 tojás
  • 80 dkg meggy
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a margarinnal, a tojással. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tészta 2/3 részét a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen.

A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk. A meggyet a tésztára szórjuk, és meghintjük az 5 evőkanál kristálycukorral. A maradék tésztát két tenyerünk között a meggyre morzsoljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tortát a sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk belőle a tortára. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, és a tortára szórjuk. Mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek