Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás-kompótos crumble

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 gombóc sztracsatella fagyi
  • A morzsához:
  • 5 dkg hideg margarin kockára vágva
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg finomra őrölt kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • A gyümölcskompóthoz:
  • 1 alma meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve
  • 5 dkg asztalt szilva
  • 1 körte meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve
  • 5 dkg szárított sárgabarack
  • 1/2 dl víz
  • 2,5 dkg finomra őrölt barna cukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. Tegyük a margarint, a lisztet és a cukrot egy nagy tálba, majd ujjaink segítségével morzsoljuk össze a hozzávalókat addig, amíg alaposan el nem keverednek, és nem marad nagyobb darab a masszában. Adjuk a morzsához a fahéjat, majd tegyük félre.

2. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

3. A kompót elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a vizet egy nem túl mély tűzálló edényben. 20 percre helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak.

4. Osszuk szét a megpuhult gyümölcsöket 4 szufléformába, majd tegyünk mindegyikre néhány kanállal a morzsás keverékből. A formákat további 25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.

5. Néhány perc hűtés után helyezzük 1-1 nagy gombóc fagyit a desszertek tetejére, majd azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss