Elkészítés: 1. Tegyük a margarint, a lisztet és a cukrot egy nagy tálba, majd ujjaink segítségével morzsoljuk össze a hozzávalókat addig, amíg alaposan el nem keverednek, és nem marad nagyobb darab a masszában. Adjuk a morzsához a fahéjat, majd tegyük félre.
2. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
3. A kompót elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a vizet egy nem túl mély tűzálló edényben. 20 percre helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak.
4. Osszuk szét a megpuhult gyümölcsöket 4 szufléformába, majd tegyünk mindegyikre néhány kanállal a morzsás keverékből. A formákat további 25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.
5. Néhány perc hűtés után helyezzük 1-1 nagy gombóc fagyit a desszertek tetejére, majd azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre