Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás-epres pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 16 szelethez:
  • 50 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek citromlé
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj + a tepsihez
  • 2,5 dl író
  • őrölt fahéj
  • A morzsához:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

1.

Az epret leöblítjük, és lecsepegtetjük, eltávolítjuk a szárát, majd a húsát apró darabokra vágjuk. 5 dkg cukrot forgatunk az eperhez a citromlével simára kevert keményítővel együtt. A tojásokat a megmaradt cukorral habosra keverjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet fahéjat.

2.

vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Kis adagokban a cukros tojáshoz adjuk a lisztes keveréket, majd hozzácsorgatjuk az írót és a felolvasztott vajat. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, majd kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztán elrendezzük az előkészített epret.

3.

A morzsához egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot és a felkockázott vajat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk. A morzsát elosztjuk az eperrétegen, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek