Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tisztítsuk meg az édeskömény gumókat, majd vágjuk szeletekre, öntsük egy hőálló edénybe, keverjük össze a szeleteket olívaolajjal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük nyakon a főzőtejszínnel.
A lisztet morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal a felkockázott vajjal és 2 dkg reszelt parmezánnal, az így kapott morzsával szórjuk meg az édeskömény tetejét.
Alufóliával lefedve süssük 30-35 percig, majd távolítsuk el az alufóliát, és szórjuk meg koktélparadicsommal és az 5 dkg reszelt parmezánnal. Néhány ág kakukkfűvel díszíthetjük – majd további 15 percre tegyük vissza a sütőbe. Ennyi idő alatt az édeskömény megpuhul – de ellenőrizzük egy késsel – a morzsa pedig szép arany barnára sül.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre