Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás barackos pite

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 üveg befőtt sárgabarack
  • A morzsához:
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 1/2 dl baracklé
  • vágott pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A barackbefőttet leszűrjük. A morzsához valókat kézzel durva morzsára összedolgozzuk.

A tészta hozzávalót gyors mozdulatokkal morzsásra összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon cipóvá formázzuk. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és kerek (26 cm) tortaformába terítjük, hogy pereme is legyen. Jól belenyomkodjuk.

A tésztára rakosgatjuk a fél befőtt barackok nagy részét, a morzsát egyenletesen rászórjuk. A félretett fél barackokat is rárakosgatjuk, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

A tésztát kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklével meglocsoljuk, a pisztáciával megszórjuk, és ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss