Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Monte Carlo keksz

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 20-25 db összeragasztott kekszhez:
  • 25 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejszín (vagy tej)
  • ízlés szerint málnadzsem, eperdzsem...

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze a kétféle lisztet és a csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Kezdjük el összemorzsolni, amikor már jó morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket, végül adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk alaposan össze a tésztát.

Nedves kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat, egymástól kicsit távolabb helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és egy villával nyomjuk le a golyók tetejét, hogy kissé szétterüljenek.

Közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni egészen.

A töltelékhez a vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Tegyünk a kihűlt keksz közepére 1 mokkáskanál dzsemet, majd a dzsemre 1 mokkáskanál vajkrémet, helyezzünk rá egy másik kekszet, és óvatosan kicsit nyomjuk össze.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Hűvös helyen pár napig tárolhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss