Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csak egyféle süti van - de ezerféle ízben! Monocukrászda a város közepén

Új éttermet, cukrászdát nyitni mindig kihívás. Nagyon el kell találni a helyszínt, meg kell alkotni egy vonzó enteriőrt, és rá kell találni arra, ami tényleg különlegessé varázsolja az egészet. A Monofu tulajdonosai gondosan dédelgették a saját desszertező tervét, s olyan megoldással rukkoltak elő, ami  még nem honosodott meg a magyar cukrászatban, s valóban egyedivé teszi őket.

A mono desszert üzletek, a mono pattiserie-k külföldön nem ismeretlenek. A mono desszertező annyiban tér el a klasszikus cukrászdától, hogy nem számtalan, különféle sütemény található a pultjukban, hanem egy bizonyos édesség, desszert sokféle változata jelenik meg az egységes képet alkotó szortimentben.

A rétesezőkhöz hasonlóan, itt is egy terméket találni, változatos ízben, megannyi – főleg szezonális – hozzávalóval elkészítve.

A Monofu ezt az irányt tekinti sajátjának, de nem kíván örökre jegyben járni egy adott termékkel, így a koncepció része a kéthavonkénti teljes kínálatcsere, amikor is új, általában a francia gasztronómia kínálatából származó desszert kerül az üzlet frontvonalába. A nyitáskor a creme brulée-vel indítottak, most épp az éclair fánk a zászlós hajó, de a hónap vége felé mindig új kedvenc érkezik.

A mono desszertező izgalmas kihívás, hiszen olyan alapokat kell keresni, olyan desszertben kell gondolkodni, amely kellően emblematikus, jól alakítható, számos ízben elkészíthető, s a magyar ízléshez is igazodik.

Az éclair éppen ezért volt nagyon jó döntés, hiszen az égetett tészta könnyen tölthető, a tetején pihenő mázzal is egyszerűen variálható, ráadásul az új macaronként is emlegetett éclair hihetetlen népszerű lett az elmúlt 1-2 évben.

A Monofuba nem csak kínálati koncepciójában tér el a klasszikus cukrászdáktól, a sütemény élményét szeretné kiterjeszteni a bolt határain kívülre, ezért könnyen csomagolható, a városban jártunkban-keltünkben fogyasztható termékekkel várnak, s boldogan figyelik, ahogy a közösségi oldalak fotóin felbukkan egy-egy desszertjük Budapest különféle pontjain.

Monofu, 1027 Budapest, Margit krt. 62

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss