A mono desszert üzletek, a mono pattiserie-k külföldön nem ismeretlenek. A mono desszertező annyiban tér el a klasszikus cukrászdától, hogy nem számtalan, különféle sütemény található a pultjukban, hanem egy bizonyos édesség, desszert sokféle változata jelenik meg az egységes képet alkotó szortimentben.
A rétesezőkhöz hasonlóan, itt is egy terméket találni, változatos ízben, megannyi – főleg szezonális – hozzávalóval elkészítve.
A Monofu ezt az irányt tekinti sajátjának, de nem kíván örökre jegyben járni egy adott termékkel, így a koncepció része a kéthavonkénti teljes kínálatcsere, amikor is új, általában a francia gasztronómia kínálatából származó desszert kerül az üzlet frontvonalába. A nyitáskor a creme brulée-vel indítottak, most épp az éclair fánk a zászlós hajó, de a hónap vége felé mindig új kedvenc érkezik.
A mono desszertező izgalmas kihívás, hiszen olyan alapokat kell keresni, olyan desszertben kell gondolkodni, amely kellően emblematikus, jól alakítható, számos ízben elkészíthető, s a magyar ízléshez is igazodik.
Az éclair éppen ezért volt nagyon jó döntés, hiszen az égetett tészta könnyen tölthető, a tetején pihenő mázzal is egyszerűen variálható, ráadásul az új macaronként is emlegetett éclair hihetetlen népszerű lett az elmúlt 1-2 évben.
A Monofuba nem csak kínálati koncepciójában tér el a klasszikus cukrászdáktól, a sütemény élményét szeretné kiterjeszteni a bolt határain kívülre, ezért könnyen csomagolható, a városban jártunkban-keltünkben fogyasztható termékekkel várnak, s boldogan figyelik, ahogy a közösségi oldalak fotóin felbukkan egy-egy desszertjük Budapest különféle pontjain.
Monofu, 1027 Budapest, Margit krt. 62