Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mónika süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 34 dkg cukor
  • 11 evőkanál víz
  • 12 dkg darált dió
  • 23 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • pár csepp vanília-aroma
  • pár csepp rumaroma
  • 2 dl tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral kb. 5 percig habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a 11 evőkanál vizet, tovább verjük, majd végül a liszttel elkevert diót és sütőport.

Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült, kihűlt tésztát kettévágjuk.

A krémhez a tejet a cukrokkal és a búzadarával felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, pár csepp rum- és vanília-aromával jól kiverjük a főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük, majd a krémhez keverjük. Jól lehűtjük.

A krém felét a 2 lap közé tesszük, a másik felét pedig a felső lapra simítjuk.

Bevonhatjuk csokimázzal, durvára reszelt csokival is díszíthetjük. Én epres-joghurtos csokiforgáccsal díszítettem.

Megjegyzés

Finom, kiadós süti. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss