Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, és rajta állandóan kevergetve 6-7 percig pirítjuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A tűzről félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.
Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az áztatott mazsolát, a vagdalt diót és végül a 2 felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk.
Kivajazott tepsire 2 kanál segítségével halmokat rakunk, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Melegen fellazítjuk a tepsiről, és olvasztott fehér csokival megcsurgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre