Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Molnárcsók

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A margarint felolvasztjuk, és rajta állandóan kevergetve 6-7 percig pirítjuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A tűzről félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.

Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az áztatott mazsolát, a vagdalt diót és végül a 2 felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk.

Kivajazott tepsire 2 kanál segítségével halmokat rakunk, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Melegen fellazítjuk a tepsiről, és olvasztott fehér csokival megcsurgatjuk.

Megjegyzés

Igen finom, tartós sütemény. Én a margarin helyett disznózsírt használok. A mazsola helyett 20-25 szem kimagozott és apróbbra vagdalt meggykompóttal is csináltam, ami szintén bevált. A receptben leírt adagból kb. 20 sütink lesz, ami 1 tepsire pont ráfér.
- belubi

Ezek is érdekelhetnek

Friss