Elkészítés: A tészta anyagait alaposan összegyúrom, és kis időre a hűtőbe rakom.
Kb. 20 perc után a tésztát kiveszem a hűtőből, és 3 részre osztom. Az első adagot lisztezett deszkán kinyújtom, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, ezt megkenem a szilvalekvárral, rászórom a darált mákot, és az egészet megszórom cukorral. Jöhet a következő kinyújtott tésztalap,
erre szórom a darált diót, a gyümölcsöt, és azt is megszórom cukorral. Betakarom az utolsó tésztalappal, megszurkálom a tetejét, és 1 felvert egész tojással megkenem.
Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre