Elkészítés: A lisztet, a zsírt, a tojássárgákat, a sütőport, citromhéjat, cukrot 4 evőkanál tejjel összegyúrjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével és a rummal konyhai robotgéppel habosra keverjük. A 7 tojásfehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. A töltelékhez összekeverjük a diót, a kakaóport, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habját. Az így elkészített tölteléket a 2 kisodort tésztalap közé tesszük úgy, hogy először az egyik lapot a tepsibe simítjuk. Erre ráöntjük a tölteléket, a felületét elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. Forró sütőben kb. 40 percig sütjük. Lehűtve a tésztára csokoládémázt öntünk, majd kihűtve, felszeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre